Én vállalkozó vagyok, saját céget vezetek. Ez egy kicsi cég. Egy kicsi cég még, de ahhoz, hogy jól működjön, szervezésében és gazdaságilag egyaránt, nem kevés munkát igényel. Pedig nekem nem kell sok embert irányítanom, de így is kemény sokszor. Ha nagy, vagy ha nagyon nagy vállalkozásom lenne, sok emberrel, bármikor az élére állítanám Kingát. 

Hihetetlen, amilyen szervezettséggel és gondossággal működteti ezt a 3 épületből, 3 külön
egységből álló óvodát. Nem is tudom, hogyan csinálja, komolyan. Mindig, minden a helyén, mindig minden javul, alakul, mindenen ott van a figyelme. Amióta ide járunk, az épületek szebbek lettek, az óvónők jobban képzettek, a gyerekek okosabbak.

Mi közben Csillaghegyre költöztünk, és van egy 2 éves kislányom is, akinek már nézegetem
az ovikat. Nem merem állami oviba vinni, mert nem jó az ottani környékbeli ovik híre. 2 magánovit néztem meg, ami bizony nem kevésbe kerül. Jó magánovik, nagyon. De a csak pénzen múló, külsőségektől eltekintve semmivel sem jobbak, mint a mi ovink.

Kinga magánovi minőségű állami óvodákat teremtett. Nagyon magas színvonalúnak érzem a mi ovinkat.
Úgyhogy azon gondolkozom, hogy 3 éves koráig vissza kellene költöznünk ide valahogy :)))

Aztán a kezembe nyomta ezt az ő szakmai életét tartalmazó írást,ami csak még inkább meggyőzött a profizmusáról. Nem is tudom hogy férhetett és férhet bele ennyi dolog egy nő életébe család mellett. Kőkemény vezető, hihetetlenül precíz gazdasági ember, maximálisan elhivatott, következetes,
és mindemellett annyira gyerekcentrikus. úgy ismeri a gyerekeket, egyesével meg tudja mondani, hogy melyik gyerek személyiségéhez melyik iskola való. Szereti a gyerekeket, tiszteli a szülőket. És mi az első perctől tegezhetjük, ami különösen szimpatikus. Megbízhatóan, átláthatóan vezeti az ovikat, kezeli az alapítványokat.

Neki ez az élete. A mottó amit választott, abszolút jellemzi a munkásságát:
‘Nem az a célunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket szembenézni egy kegyetlen és szívtelen
világgal, hanem az a dolgunk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik kevésbé kegyetlenné és
szívtelenné változtatják a világot.’

Szóval, nem tudom, hogy ilyen jellemzést kellett-e írnom róla, de én ilyet tudok. Kinga az az ember, nő szakember, akire bármikor rábíznék bármekkora dolgot, biztos, hogy azt jobbá, szervezettebbé és profibbá varázsolná. Ha pár szóval kell jellemeznem, azt mondom: Kinga igazi profi. Nem is tudom, hogy lehetne-e őt pótolni.

Köszönöm, hogy engem választott és elmondhattam a véleményemet róla. Megtisztelő. 🙂

Bocsi Viktória