Óvodánk három épülete a Pók utcai lakótelepen helyezkedik el. A Kanóc utcai 6 csoportos óvoda a lakótelep elején, a Hév megállótól közelíthető meg, a Vitorla utcai 4 csoportos épület a telep Duna part felöli részén, a Nánási útnál található, a 106-os autóbusz vonalán. Harmadik telephelyünk a lakótelep közepén, az Arató Emil téren, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mellett, a bölcsődével egy épületben van.

Főként a lakótelepen, a harmadik kerületben élő gyermekek felvételére van lehetőségünk. Reggel 6.30 -18 óráig fogadjuk az óvodásokat. A gyermekeket életkor szerint osztjuk: kis, középső és nagycsoportba, szükség esetén 1-1-évre vegyes csoportot is indítunk. 20-25 fős csoportjainkban 1 – 2 sajátos nevelési igényű gyermeket integrálunk.

Mindhárom helyen azonos feltételekkel rendelkező, hasonló berendezésű, napfényes, igényes bútorzatú, sok játékkal felszerel termekben, és gondozott kertekben játszhatnak, levegőzhetnek a gyerekek. A nagymozgásokat a tornaszobákban, az egyéni fejlesztéseket a logopédiai, és a fejlesztő szobákban tartjuk. A szülők által támogatott 2 alapítványunk folyamatosan biztosítja a korszerű eszközök vásárlását és pótlását.

Nevelőtestületünk tagjai a gyermekek szeretetét, gondozását, az egyéni képességek fejlesztését, a közösség alakítását, és a kreatív, szabad játékot tartják fontosnak. Nem támogatjuk a különórákat, és a gyerekek szerepeltetését.

A hagyományos ünnepekre, és a környezetvédelmi „jeles napokra” a gyermekekkel 2-3 hétig készülnek projektekkel pedagógusaink. Amennyiben a járványhelyzet engedi, augusztusban a tanévnyitogató programmal kezdünk, utána a szüreti projekttel folytatjuk pedagógiai tevékenységünket. Az Állatok Világnapja megünneplése után az apákat várjuk játszó délutánra. Különféle környezeti témák feldolgozása után az adventi készülődés keretében érkezik hozzánk a Mikulás. Januárban a gyermekek fejlődéséről egyenként tájékoztatunk valamennyi szülőt, februárban farsangolunk. Tavasszal megünnepeljük március 15-ét, a Víz Világnapját, a húsvétot és a Föld napját. Kora nyáron busszal kirándulunk, felköszöntjük az édesanyákat és meglepetés előadással elbúcsúztatjuk az iskolába menőket. Évente 2 szülői értekezletünk van, épületenként 1-1 alkalommal szervezünk családos, kézműves programot.

Pedagógusaink több éves tapasztalattal, sokirányú képzettséggel, elhivatottan foglalkoznak valamennyi gyermekkel. Nevelőtestületünkben az óvónők munkáját pedagógiai asszisztensek, logopédusok, gyógypedagógusok és pszichológus is segíti. Az iskolakezdés előtti évben, ha szükséges, egyéni vagy kiscsoportos formában felzárkóztató és/vagy tehetséggondozó, foglalkozásokat is szervezünk.

A legnagyobbak számára, az utolsó óvodai évben térítési díj ellenében külső szakemberek foci, néptánc, dráma és sakkfoglalkozást tartanak, a délutáni órákban.

Egyéb információk óvodánkról, Pedagógiai Programunk, belső szabályzatok, a 2 évenként mért szülői elégedettségmérés eredményei az óvoda honlapján mindenki számára olvashatóak. Óvodánk zárt Facebook csoportjába az ide járó gyerekek szülei léphetnek be, nyílt csoportunk a „Legyél velünk válogatós” külsösöknek is látogatható. http://www.gyermekvilag-obuda.hu

Várjuk 2021, április 20-23-án a vitorla-o@kszki.obuda.hu címre az óvodai jelentkezéseket!

A kitöltendő adatlapok Óbuda honlapján, az alábbi linken elérhetőek:

https://obuda.hu/blog/hirek/tajekoztatas-az-ovodai-felvetel-rendjerol-a-2021-2022-es-nevelesi-evre-vonatkozoan/

Dr. Csányi-Vékesné Tóth Judit Rita
óvodavezető
toth.judit.rita@kszki.obuda.hu

1031. Budapest, Vitorla u. 6.  Tel: 06-1-242-6911, e-mail:   vitorla-o@kszki.obuda.hu
1031. Budapest, Kanóc u. 3.   Tel: 06-1- 242-6831, e-mail:   kanoc-o@kszki.obuda.hu
1031. Budapest, Arató E. tér. 2.  Tel: 06-1- 439-0206, e-mail: arato-o@kszki.obuda.hu